همه چیز درباره پمپ هیدرولیکی
همه چیز درباره پمپ هیدرولیکی را از ما بخواهید. سیستمهای هیدرولیکی از پرکاربردترین سیستمهای مکانیکی محسوب میشوند. در این سیستمها برای مثال یک سیال تراکم ناپذیر توسط لولهها و پمپها از مخزن به محل مورد نیاز منتقل میشود و یا توسط سیال تراکم ناپذیر و پیستون نیروی مورد نیاز یک بازوی هیدرولیکی تامین میشود. برای انتقال و به طور کلی به جریان انداختن سیال در این سیستمها از پمپ استفاده میکنیم. که به اصطلاح به آن پمپ هیدرولیکی گفته میشود. پمپ هیدرولیکی مانند قلب یک سیستم هیدرولیکی عمل کرده و سیال تراکم نا پذیر را در سیستم با توجه به نیاز آن سیستم به جریان میاندازد. بنابراین میتوان گفت از اصلی ترین قسمتهای یک سیستم هیدرولیکی است.
شما میتوانید مقاله ای در مورد پمپ هیدرولیک Bennett را به دنبال این مقاله مطالعه نمایید.
دسته بندهای پمپ هیدرولیکی
به طور کلی تقسیم بندیهای زیادی برای پمپها وجود دارد که ما به عمومیترین تقسیم بندی موجود میپردازیم. پمپ هیدرولیکی را میتوان به دو دسته جابجایی غیر مثبت و جابجایی مثبت تقسیم بندی کنیم. پمپهای گریز از مرکز در هر سه مدل جریان محوری و شعاعی و مختلط در دستهی پمپهای جابجایی غیر مثبت قرار میگیرند. این پمپها نسبت به بالا رفتن فشار مورد نیاز سیستم، مقاومت لازم را ندارند و اگر فشار درخواستی سیتم از مقداری بالاتر رود جریان خروجی پمپ قطع خواهد شد.
از این بابت معمولا از آنها در قسمتهای اصلی سیستم هیدرولیکی استفاده نمیشود و عموما برای انتقال سیال در مراحل ابتدایی سیستم مورد استفاده قرار میگیرند. در پمپهای جابجایی مثبت یک مقدار مشخص سیال در هر چرخش محور، پمپ میشود. این سری پمپها توانایی بالایی در مقاوت نسبت به فشار درخواستی سیستم دارند و به همین کاربرد گستردهای در صنایع دارند. این پمپها را میتوان به دو دستهی رفت و برگشتی (Reciprotating) و دورانی (Rotary) تقسیم میشود.
پمپ هیدرولیکی جابجایی مثبت رفت و برگشتی، همانطور که از اسم اش پیداست حرکت چرخشی ندارد. و حرکت دورانی الکتروموتور را به حرکت خطی تبدیل میکند. این سری پمپها به سه دستهی سیلندر پیستونی، پلانجری (پیستون بزرگتر از سیلندر) و دیافراگمی تقسیم بندی میشوند. پمپهای دورانی نیز به 5 دستهی تیغهای، چرخدندهای (داخلی و خارجی)، دمبلی، مارپیچ و لوله منعطف تقسیم بندی میشوند. همچنین لازم به ذکر است پمپهای پیستونی خود به دو دستهی جابجایی ثابت و متغیر تقسیم بندی میشوند. با توجه به نوع سیستم هیدرولیکی و نیازهای آن سیستم و همچنین نقاط قوت و ضعف هرکدام از این مدل پمپها، پمپ مناسب را انتخاب میکنیم.
تحلیل مزایا و معایب پمپ هیدرولیکی
هرکدام از این پمپها نقاط قوت و ضعف خود را دارند که به اختصار چند مورد از آنها را ذکر میکنیم. به طور کلی پمپی که در آن از چرخدنده استفاده میشود سر و صدای بیشتری تولید میکند. این پمپ ها نیاز به روانکاری و خنک کاری بیشتری دارد. همچنین تجهیزات جلوگیری از نشتی نیز به علت استفاده از روغن روانکن الزامی است. این موارد در پمپهای مارپیچ بیشتر به چشم میآید.
پمپهای تیغهای از پرکاربردترین پمپهای جابجایی مثبت هستند که معمولا از تیغههای کشویی ضد زنگ و مقاوم در آنها استفاده میشود. در صورت خرابی تیغهها، میتوان به راحتی آنها را تعویض کرد. بنابراین هزینه تعمیر و نگهداری پایینی دارند و بی سر و صدا نیز هستند. پمپهای دمبلی همانند پمپهای چرخدنده داخلی هستند که از یک هرزگرد و یک درایور تشکیل شده اند و زاویه 90 درجه با یکدیگر میسازند.
پمپهای پیستونی از گرانترین پمپها به حساب میآیند که بازده بالایی دارند. این پمپها به دو نوع اصلی شعاعی و محوری تقسیم میشوند. ابعاد این پمپها معمولا بزرگ است و جریان تولیدی آنها کاملا پیوسته بوده و ضربان ندارد. پمپهای پلانجری همانند پمپهای پیستونی هستند با این تفاوت که بین پیستون و دیواره پمپ فضای خالی وجود دارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش خود با ما در تماس باشید. 02166813501